Σελίδες

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ


Η έννοια της  «Άμεσης Περιφερειακής Δημοκρατίας»

Η Άμεση Περιφερειακή Δημοκρατία, λέγεται Περιφερειακή διότι  είναι η Δημοκρατία των Ενεργών Πολιτών- Δημοτών  των (325) Δήμων των (13) Περιφερειών της Ελληνικής Πολιτείας. Αυτή η Δημοκρατία είναι Άμεση, διότι την αμεσότητα στο πολίτευμα αυτό τη δίδει,  η κλήρωση των προσώπων, ενεργών πολιτών - δημοτών στα διάφορα πολιτειακά λειτουργήματα, η ορισμένη σε αυτά θητεία, μη επαναλήψιμη και η ανακλητότητα αυτών. Με άλλα λόγια,  στο Πολίτευμα αυτό οι αξιωματούχοι,  Ενεργοί  Πολίτες - Δημότες  δεν εκλέγονται με τη διαδικασία των εκλογών της αντιπροσωπευτικής ή έμμεσης ή κομματικής «δημοκρατίας», αλλά με το σύστημα της κλήρωσης, που είναι το πιο τίμιο, μη δαπανηρό, αντικειμενικό και πολύ απλό σύστημα. Αν η Ελλάδα, που είχε παράδοση στην Άμεση Δημοκρατία,  με το Δημοψήφισμα του 1974, απόρροια του οποίου υπήρξε το Σύνταγμα του 1975,  το οποίο σηματοδότησε όλη την περίοδο της  μεταπολίτευσης, καθιέρωνε,  αντί  του πολιτεύματος της «προεδρευομένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»,  το Πολίτευμα της «Άμεσης Περιφερειακής Δημοκρατίας», σήμερα, η Χώρα και ο λαός της δεν θα βυθιζόταν σε μια, χωρίς προηγούμενο, πρωτόγνωρη, σε ειρηνική περίοδο, οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ανθρωπιστική κρίση, σε κρίση θεσμών, αρχών και αξιών.
Για το λόγο αυτό, αν και τώρα, στη φάση αυτή της κρίσιμης κατάστασης,  ο  Ελληνικός λαός  δεν αλλάξει τη μορφή του ισχύοντος πολιτεύματός  του  σε  Πολίτευμα άμεσα Δημοκρατικό, όπως  είναι το προτεινόμενο της Άμεσης Περιφερειακής Δημοκρατίας, δεν θα μπορέσει, να βγει από την κρίση, η οποία θα υποτάξει τη Χώρα και το λαό στη διαρκή   εξάρτηση και στην υποτέλεια,  με τη  νομοθετημένη δουλοπαροικία,  υπαγωγή μας στο Αγγλικό δίκαιο, πράγμα  που  θα καταστήσει το μέλλον των επόμενων γενιών αβέβαιο και χαοτικό. Η Άμεση Δημοκρατία, δεν είναι ένας τύπος  κατ’ επίφαση  «δημοκρατίας», σαν την αντιπροσωπευτική ή την  Έμμεση ή την  κομματική, στην οποία η εξουσία ασκείται από μια ομάδα ανθρώπων, που ψηφίζονται, με κομματικά κριτήρια, σε εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων, αλλά είναι η γνήσια, η καθαρή, η Αυθεντική  Δημοκρατία, η οποία ασκείται αυτοπροσώπως από  τους  Ενεργούς Πολίτες.  Ο όρος «Άμεση Δημοκρατία» χρησιμοποιείται σε αντιδιαστολή από την Έμμεση ή την αντιπροσωπευτική, η οποία ιστορικά εμφανίστηκε μετά από δυο χιλιάδες χρόνια και είναι ένα κακέκτυπο δημοκρατίας,  ενώ η Άμεση Δημοκρατία προηγήθηκε και  είναι  η μεγαλύτερη κατάκτηση του  πολιτικού μας πολιτισμού.
Η Άμεση Δημοκρατία είναι Ελληνογέννητο, καθαρό και ενωτικό στη βάση του λαού  Πολίτευμα, του οποίου  πυρήνας  ήταν οι Ενεγοί Πολίτες,  οι οποίοι σχημάτιζαν την Εκκλησία του Δήμου, τη Συνέλευση όλων των Αθηναίων πολιτών της Αθηναϊκής Πόλης- κράτους, όπου λαμβάνονταν οι πολιτικές αποφάσεις και για την εκτέλεσή τους ορίζονταν  κάποιοι  αξιωματούχοι, που ήταν κλρωτοί και άμεσα ανακλητοί  με περιορισμένη θητεία, προκειμένου να μην  μεταβάλλονται σε  επαγγελματίες πολιτικούς. Ενώ, η  σημερινή  Έμμεση ή η αντιπροσωπευτική δημοκρατία  είναι Αγγλικής προέλευσης και σύστημα  διχαστικό, διότι πυρήνας του είναι το κόμμα, που κομματάζει, διχάζει  τον κοινωνικό ιστό. Τα κόμματα στην Άμεση Δημοκρατία δεν έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά  μόνο οι Ενεργοί Πολίτες.
Το προτεινόμενο  νέο πολιτικό σύστημα είναι  η  Άμεση Περιφερειακή  Δημοκρατία,  η οποία  έχει ως βάση τους Δήμους των δεκατριών (13) Περιφερειών της Πολιτείας και στηρίζεται στα ισχύσαντα αρχαία Ελληνικά πολιτεύματα, ήτοι: α)  στην   Αθηναϊκή (Αττική) Δημοκρατία του 508/7 π.Χ. και  β) στην  Αιτωλική Συμπολιτεία,  που άκμασε   από  το  367- 189  π. Χ.  με  πολιτικό    Κέντρο  τον  αρχαίο Θέρμο της  Αιτωλίας. Η σημερινή «κοινοβουλευτική δημοκρατία» μετατράπηκε από Βουλή των βουλευτών σε Βουλή των κομμάτων  και δεν εκφράζει  το   Λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία. Η «δημοκρατία» της κομματικής νομενκλατούρας  της μεταπολίτευσης έχει  διαφθαρεί και οδήγησε το τόπο και το λαό στην  έσχατη ένδεια, στην απώλεια των κοινωνικών και οικονομικών του δικαιωμάτων, στη διεθνή ανυποληψία, στον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας και  της πολιτικής μας αυτονομίας.  Τα εγκλήματα των επίορκων πολιτικών δεν έχουν παραγραφεί και χρειάζεται ριζική τομή στο διεφθαρμένο κομματικό σύστημα,  προκειμένου ο ίδιος ο λαός να παραπέμψει  τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος στα δικαστήρια και να δημευθούν οι παρανόμως αποκτηθείσες περιουσίες τους.
 Με τα σημερινά πολιτικά κόμματα η Χώρα είναι πλοίο ακυβέρνητο. Η εμπιστοσύνη του λαού προς τα κόμματα χάθηκε και δεν μπορούν πια να επουλώσουν τα βαθιά τραύματα που προκάλεσαν στο λαό και στον τόπο.  Ο Λαός καλείται  σε Πανελλαδική   Συντακτική Εθνοσυνέλευση για  Νέο Σύνταγμα και βαθιά τομή στο πολιτικό μας σύστημα. Οι νέοι της Ελλάδας, στους οποίους ανήκει το παρόν και το μέλλον, ας πάρουν το μήνυμα και,  ας  ξεσηκωθούμε, ειρηνικά και δημοκρατικά, όλοι  οι  Έλληνες,  άνδρες, γυναίκες, γέροι και παιδιά, μπροστά στον Αγώνα για τη Λευτεριά απ’ την παγκόσμια σύγχρονη σκλαβιά του παγκόσμιου καπιταλισμού και της «Νέας τάξης πραγμάτων». Ας ανάψουμε τη δάδα εδώ στην Ελλάδα και ας μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο την Άμεση Δημοκρατία, το Ελληνογέννητο αυτό Πολίτευμα, που πρέπει να καθιερωθεί σε όλα τα κράτη του σημερινού κόσμου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο παρόν forum είναι πνευματική εργασία του συγγραφέα τους και έχουν εφαρμογή οι κατωτέρω μνημονευόμενες διατάξεις: «Απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή εν όλω ή εν μέρει ή και περιληπτικά κατά παράφραση ή διασκευή των  πνευματικών εργασιών των δημοσιευόμενων κειμένων, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό φωτοτυπικό, ηχογραφικό ή άλλως πως, σύμφωνα με  τους Νόμους 2387/1920, 4301/1929, τα Ν.Δ 3365/1956, 4254/1962 και Ν. 100/1973 και τους λοιπούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του συγγραφέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου